onze boerderij
Dolli's Hoeve is begonnen als een landbouwbedrijf onder leiding van opa Fons, dat in de loop der jaren is uitgegroeid tot een succesvolle boerderij die Black Angus hoevevlees produceert.
Na zijn opleiding in landbouw en biotechnologie koos ook zoon Hans ervoor om zijn passie te volgen en zich om te scholen tot slager.
We streven ernaar om enkel gebruik te maken van natuurlijke en duurzame methoden
black angus
We hebben gekozen voor het Black Angus-ras vanwege hun natuurlijke bevalling, rustige karakter en hoornloosheid.
Hierdoor kunnen de dieren maximaal op de weides blijven.
lokaal
Op de boerderij kweken we het ruwvoer zelf voor de dieren.
We telen mais, graan en gras en zijn continue op zoek naar verbetering van hun rantsoen om zo weinig mogelijk energie- en eiwitbronnen aan te kopen.
Dit om onze cirkel rond te krijgen.
kruidige grasweides
Voornamelijk de samenstelling van onze “kruidige” grasweides zorgen voor de subtiele smaak, felrode kleur en fijne marmering van ons rundvlees.
Ook het minimum gebruik van bestrijdingsmiddelen maken onze landschappen uniek.
Lionel en Dolf, de kinderen van Hans en Greet, zijn hier ook vaak terug te vinden.
locatie
Doordat ons bedrijf is gelegen in een meer georiënteerde op natuur gerichte gebieden met zanderige gronden hebben we niet het typische monoculturige grasweides zoals in de zwaardere leemstreek.